Ads Top

Nove epizode Na granici donose...


Ponedjeljak, 24. rujna, epizoda 12

Mijo krade Gordani ključ i otvara sef. Kada shvati da u njemu nema gotovo ništa, posvađa se s Gordanom jer je sve potrošila, te uzima ostatak novca, kako bi ušao u posao s porculanom. Nediljko, uz pomoć Bože, koji pak misli da se radi o humanitarnoj pomoći, uspije prevesti porculan u Hrvatsku i sve je spremno za posao. No, Franjo je zaboravio na dogovor pa se posao mora odgoditi. Muškarci se nadaju da Franjo nije dementan i da će sutra sve dobro proći. U novinama izađe vijest o jučerašnjoj pljački, što razljuti Zorku, jer ispada da Petra surađuje s policijom pa joj Zorka zabrani bilo kakav kontakt s Markom. Petra izbjegava Marka, kojem nije jasno njeno ponašanje. Drugo jutro, Zorka stavi Petru u kaznu, pa ona umjesto u kafiću završi s majkom i sestrama u kuhinji. Počinju pripreme za Sv. Florijana i vatrogasne igre. Pobjednik se prima u DVD i osvaja spoj s djevojkom po izboru. Iako je Luka jedini kandidat, Andrija i Mijo inzistiraju da Krešo ipak stavi obavijest. Kada vidi oglas, Tomo natjera Marka da se prijavi. Marko pristaje zbog spoja s djevojkom po izboru.

Utorak, 25. rujna, epizoda 13

Kao jedini kandidat, Luka želi u vatrogasce bez testiranja. No, ubrzo dolazi Marko, kako bi se prijavio za natjecanje. Marko veselo obznanjuje Petri svoju prijavu, siguran da će osvojiti spoj s njom. Petra je pak ljuta na Antu i Krešu što su mu dopustili da se prijavi. Tomo vodi Marka na piće u Antin kafić, gdje se nespretno pokušava umiliti ekipi, odnosno, vatrogascima. U procesu pravljenja kolača Lidija izgubi nokat, a Zorki zbog toga ispadne zub iz proteze. Zorka je ljuta, no uspje ga nekako zalijepiti te odlazi k Boži kojeg traži da nagovori biskupa da ove godine posjeti Lokvicu na fešti Sv. Florijana. Distributer Franjo je umjesto kod Mije došao kod Nediljka. Dok čeka da dođu po njega, umre. Da izbjegnu silne procedure, a u dogovoru s Franjinom obitelji, odluče Franju ilegalno vratiti u Hrvatsku. No, Franjino tijelo – nestane. Nediljko, Mijo i Andrija su u panici zbog nestalog, mrtvog Franje, ali ga uskoro vrati šokirani Jure, koji ga je slučajno poveo sa sobom na dejt s Lidijom. Naposlijedku ga odluče prebaciti u RH zamotanog u tepih. No, na putu im se nađe Anđelka.

Srijeda, 26. rujna, epizoda 14

Nediljko, Mijo i Andrija uspiju prevesti Franjin leš preko granice, glumeći da je pijan i uspavan, i na kraju još sve dobro naplatiti njegovoj obitelji. Svi su zadovoljni, ali ne zadugo – Zorka je sve doznala i uzima Andriji novac. Zbog Tomine nespretne izjave, u lokalu dolazi do nadmetanja policajaca i vatrogasaca. Tomo i Marko pobjede vatrogasce u pikadu, no Ante želi novo nadmetanje, koje pak propadne jer Tomo ode kući. Kada čuje način na koji Marko priča o Petri, Krešo se pridruži vatrogascima, te svi zajedno smjeste Marku posljednji izazov – penjanje na krov, nakon čega mu maknu ljestve. Nakon što provede čitavu noć na krovu, promrzlog Marka ujutro spasi Petra. Petra je ljuta na Krešu, a on joj ne može reći zašto je to napravio. Zorka uspije nagovoriti Božu da zove biskupa te on pristaje sutra doći na ručak u Lokvicu. Zorka je u panici jer nema zub, pošto ga je progutala nakon što ga je sama pokušala zalijepiti za protezu. Gordana se zainati kad čuje od Stane da Zorka planira spojiti Petru i Krešu i pozove Petru na večeru, pod izlikom da Anti treba pomoć oko knjigovodstva.

Četvrtak, 27. rujna, epizoda 15

U epizodnoj ulozi pojavljuje se DUŠAN GOJIĆ u ulozi BISKUPA JOSIPA. Don Božinu i Zorkinu večeru s biskupom Josipom neočekivano spasi Marko, koji šarmira biskupa pa on pristane doći u Lokvicu. Ali onda mu Ante prijeđe preko noge autom i sve dovede u pitanje. Svi su u šoku kad shvate da kineski porculan kojeg imaju u ogromnim količinama ima jedan feler – nezgodnu sliku… Petra shvati da su Gordanini i Antini planovi s njom drukčiji od „knjigovodstva“. Iako njihov plan ne uspije, Krešo u kafiću načuje Antu kako se hvali da je imao nešto s Petrom proteklu večer, kad je zgazio biskupa. Zorka poludi kad čuje da su Andrija i Krešo dopustili Marku da se prijavi u vatrogasce te im govori da on ne smije ući u DVD! Marko se ipak pokušava priključiti, no ne mu lako. Andrija, Krešo i Nediljko čine sve kako Marko ne bi prošao tobožnje testiranje. Zorka je Andriji zaprijetila da joj ne radi više iza leđa zbog situacije s porculanom. Petra pokušava prodati porculan, ali joj ne ide, pa joj Zorka mentorski objasni kako stvari stoje u ovome poslu. Ništa na silu.

Petak, 28. rujna, epizoda 16

U epizodnoj ulozi pojavljuje se KARMEN SUNČANA LOVRIĆ u ulozi GABRIJELE) – velika epizodna uloga, no priča s njom će se razviti tek negdje oko ep. 40 (u ep. 16 i 17 se pojavljuje u svega 2-3 scene) Usprkos sabotaži Andrije, Kreše i Nediljka, Marko iz inata ostaje u natjecanju. U zadnjem krugu testiranja Marko mora ukrasti Tomin tupe. Prvo odbija, ali na kraju mu je motivacija Petra te on odlazi k Tomi na večeru, kako bi se domogao tupea. Istodobno, u Tominu kuću, ne svojom voljom, krišom dolazi i Luka. I dok Marko pokušava napiti Tomu, Lukina akcija završi u ormaru iz kojeg kriomice prisustvuje svlačenju Tomine žene Gabrijele. Krešo poziva Petru u lokal, a zatim isprovocira Antu da kaže što je pričao okolo o sebi i Petri. Petra poludi i nasrće na Antu. Nediljko se iznenadi kad čuje od Mije da je Petra poželjna udavača, jer će joj baba Zorka ostaviti biznis. Mijo se hvali da su njegov Ante i Petra bliski i da bi moglo doći do preraspodjele odnosa u biznisu. Iznervirani Nediljko ‘podvodi’ jadnoga Juru i naređuje mu da zavodi Petru. Lidija se želi naći s Jurom, no on ju odbija jer su Penave u akciji sređivanja računa dućana.

Ponedjeljak, 1. listopada, epizoda 17

Marko se sažali nad Tomom i odustane od krađe tupea. Na kraju, tupe za Luku ukrade Krešo, ali Marko ga uhvati i uzme mu ga. Petra je ljuta kad se Marko pojavi s tupeom u lokalu i samouvjereno joj najavi da će, htjela-ne htjela, morati s njim na dejt. Tomo pak želi preokrenuti cijelu Lokvicu zbog svog izgubljenog tupea, ali Marko ga smiruje. Nedjeljko ponosan odlazi kod Petre da joj pokaže da je sredio sve račune. No, šokira se kad mu Petra kaže da na račune mora platiti i porez. Lidija je ljuta na Juru jer je uvjerena da joj laže da sređuje račune, a ona ima veliku vijest – prijavila se za posao tajnice u Udbini. Ivana moli don Božu da intervenira oko Lidije i Jure. Božo im pokuša pomoći, no ide to baš tako lako. Krešo i Andrija priznaju Zorki da je Marko postao vatrogasac. Zorka se naljuti i odluči prestati financirati vatrogasce. Andrija je u problemu, jer treba organizirati proslavu Sv. Florijana, a novaca nema.

Utorak, 2. listopada, epizoda 18

Na Petrin prijedlog, vatrogasci odluče napraviti seksi vatrogasni kalendar i prodavati ga kako bi zaradili. Kada Tomo sazna da na slikanje nije pozvan Marko, odmah nanjuši zavjeru. Marko se ponudi za slikanje, no Andrija ga odbije. U lokal dolazi Krešina cura za koju nitko iz sela nije znao, zgodna pjevačica Sandra, poznatija kao „Mala iz Karlobaga“. Gordana nagovori Miju da se kandidira za predsjednika DVD-a. Kada to obzani Andriji, on ga ismije, no Gordana ga ipak nagovori da ne odustane. Mijo, pun samopouzdanja, vraća se u dom želeći se slikati u uniformi zapovjednika, što Andriju zasmeta pa se potuku i tako ozlijede Sandri zglob. Ujutro, Stana obavještava Zorku o Sandri, Krešinoj curi, koja je zbog povrede prespavala u Matinoj kući. Zorka poludi i šalje Stanu da izvidi situaciju. Božo suoči Lidiju i Juru kako bi se pomirili, no oni se posvađaju još žešće i prekidaju. Nediljko pokušava dovesti svoje poslovanje u legalne okvire. Kad uspije, odluči da mora imati Petru, koja ga je na to potakla, u svojoj kući.

Srijeda, 3. listopada, epizoda 19

Andrija i Mijo lobiraju za glasove za zapovjednika DVD-a. Obojica shvaćaju da im za pobjedu treba Marko. Andrija zove Marka da se fotografira za kalendar, a Gordana ga pozove na ručak. Marko pristaje na fotografiranje, na kojem se zabavi s Petrom, a zatim odlazi k Miji na ručak, svjestan da ga obrađuju. Na ručku se Gordana i Mijo posvađaju, a Marko od neugode pobjegne. Stana je došla kod Mate da za Zorku izvidi situaciju. Ona zadatak obavi tako da Mate zamoli Krešu da odvede Sandru iz kuće, a Krešo napokon prekida sa Sandrom. Kad Zorka ugleda Marka na kalendaru, naredi Luki da ga izbaci. Marko zato na skupštini ne glasuje ni za nikog. Rezultat je izjednačen, a nakon dvoboja s brentačama, Andrija ostaje zapovjednik DVD-a Lokvica. Lidija nije dobila posao. Andrija je ljut, jer nije ni znao da se prijavila. Kada ju krene na svoj način tješiti, Lidija se još više ražalosti.

Četvrtak, 4. listopada, epizoda 20

U selu se odvija natjecanje vatrogasaca. Svi mlađi vatrogasci se natječu kako bi na kraju kao nagradu dobili dejt s curom po izboru. Jure ima u glavi Lidiju, a Krešo i Marko Petru. Nediljko nagovara Andriju da pomognu njegovom Juri, misleći da će ovaj zvati Petru na spoj. Želeći izbaciti Marka iz igre, Andrija pristaje na pakt s Nediljkom, pa za finalni obračun sabotiraju Markovu brentaču. Miju je na natjecanju zapala nezavidna uloga “nesavjesnog građanina“, koji pali vatru koju vatrogasci u vježbi moraju ugasiti, a koji je ujedno i ponižen i ismijan od sela. Dolazi do sukoba između Andrije i Mije, jer ga Andrija neprestano blati pred selom. Ante na natjecanje dovodi pjevačicu Sandru, Malu iz Karlobaga, koja usred vatrogasne himne napadne Krešu i Petru da nešto mute. Zorka odluči isprovocirati Tomu, kako bi opet završila u zatvoru i tako oprala obraz pred dobavljačima.

Petak, 5. listopada, epizoda 21

U finalu natjecanja vatrogasaca završe Marko i Krešo. Marku ne funkcionira brentača i on shvati da ga opet sabotiraju. Napadne Krešu, koji nema ništa s tim, i oni se potuku na terenu pred svima. Petra prekida tuču tako da ih zalije kantom vode. Momci su diskvalificirani, a Jure je proglašen pobjednikom. Pod utjecajem Lidije, Jure ne pita Lidiju za dejt, već se odluči za Petru. Cure su u šoku, a Andrija i Nediljko presretni. Zorka i Stana u lokalu vrijeđaju i maltretiraju Tomu, ne bi li ga isprovocirale. On se ne da, jer je svjestan da Zorka nešto kuha. Na kraju, Zorka mu prizna kako je šefica UZP-a i zaključa se u vatrogasni dom. Tomo zove pojačanje, a Stana novinare. Na kraju se uključuju Petra i Marko, koji uspiju smiriti Tomu. Zorka u lisicama odlazi u postaju, a sve su snimili novinari. Obitelj je u šoku, ali ih smiruje Stana koja im odaje Zorkin plan.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.